606

606

 

606

I dag står værelse 606 som det eneste tilbageværende værelse indrettet af Arne Jacobsen med hans egne møbler på hotellet SAS Royal Hotel i København. Hans allerstørste designs, Svanen og Ægget, var begge designet til netop dette hotel, da han i 1955 begyndte indretningen af hotellet. Interiøret i sig selv giver en æstetisk tilfredsstillelse, en følelse af eksklusivitet og velvære. De blå toner skaber en ro i  værelset, og står i kontrast til det varme træ der står for en “hygge-effekt”. De organiske former på stolene var med til at sætte nye normer og idéer i gang dengang i 50′erne, og var med til at sætte Arne Jacobsen i toppen af hierarkiet for klassisk dansk design og dennes guldalder. Hans primære designstil var, og er den dag i dag, kendetegnet ved kvalitet, omhyggelighed, sans for det minimalistiske, men kombineret med organiske former, der alt i alt skaber klassiske, tidsløse designs.

Hvis der findes en designhimmel, så må en lille del af den være placeret her, i værelse 606. Det bliver ikke bedre end dette. Jeg ville i hvert fald ikke have det mindste imod at smide mig i sengen, sætte mig ved skrivebordet eller drikke en kop te  i Ægget. Det ville være så godt som at være i himmelen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

606